Blog

3M, MD&M West 2023'te Uzun Süre Dayanan Tıbbi Bantları Tanıttı |Makine tasarımı

DAHA FAZLA OKUYUN: IME West 2023'te Verimli Bir Stand Gezintisi için Ürün Tanıtımları

MD&M West 2023'te sergilenen bir dizi akıllı teknoloji arasında bir tıbbi cihaz, en büyük tıbbi tasarım ve üretim etkinliğinde görmeyi beklediğiniz yenilikçi tıp biliminin simgesi olarak öne çıkıyor. Tekstilde Merserizasyon

3M, MD&M West 2023

Fuarda tanıtılan yeni yapıştırıcı 3M Medikal Bant 4578, 28 güne kadar cilde yapışabiliyor.Bir dizi sensör, uzun vadeli tıbbi giyilebilir cihazlar ve glikoz ve kalp monitörleri gibi sağlık monitörleriyle birlikte kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Kabul edelim ki, yapışkan bant en son teknolojiler arasında göze çarpan bir ürün için mütevazı bir seçim gibi görünebilir.Ancak bu yeniliğin arkasında, 55 yılı aşkın süredir cilt yapışması bilimi yatıyor ve 3M Şirketinin Tıbbi Çözümler Bölümünde bölüm bilim insanı olan Audrey Sherman liderliğindeki bir bilim adamları ekibinin yaratılması var.

DAHA FAZLA OKUYUN: IME West 2023'te Kimlerin Sergilendiğini Öğrenin

Konu hakkında bilgi sahibi olmayanlar için Sherman, yapıştırıcılar söz konusu olduğunda bir inovasyon merkezidir.Aynı zamanda 3M'deki kadın bilim insanlarına ait en fazla patent rekorunu da elinde tutuyor (168).

Sherman, "Bu ürün beni gerçekten heyecanlandırıyor çünkü beni çok etkiliyor" dedi.“Kocam kan şekeri ölçüm cihazı kullanıyor ve onun çok uzun süre dayanmayan, düşen cihazlarla boğuştuğunu görüyorum.Ve bunu dünyadaki diyabet hastaları için gerçekten değiştirmek istedim.

Sherman, kendisinden kısa süre içinde bir çözüm geliştirmesinin istendiğini söyledi.Çözüm, Japonya ve ABD'de kurulan ekiplerle rekor sürede (12 ay) tasarlandı ve zorlu testlerden geçti.

2022'den önce uzatılmış tıbbi yapıştırıcıların standart kullanım süresi 14 güne kadardı.

DEVAMINI OKU: Mükemmel Bir Bağ: Bir Endüstri Bilimcisi Rekor Sayıda Patentle İlham Veriyor

Tıbbi bant, beyaz spunlace polyester dokunmamış destekten oluşan ve basınca duyarlı akrilik yapışkanla kaplanmış dokunmamış kumaştan yapılmıştır.Bandın birincil uygulaması, özellikle sağlık hizmetleri tıbbi cihazlarında cilde yapışmadır.

Sherman, "Sensörleri 3M üretmiyor ancak sensörü vücutta tutan kritik parçayı biz yapıyoruz" dedi.“Sensör çalışsa bile düşerse bu bir arızadır.Sensör çalışsa bile kendi pozisyonunda hareket ederse ve vücudunuzun içindeki merkezle teması kaybederseniz bu bir arızadır.Bu yüzden anında harekete geçecek ve yerinde kalacak bir yapıştırıcı bulmamız gerekiyordu.”

Ekip, farklı cilt ve yüzey enerjilerini azaltmak için yeni test yöntemleri geliştirdi ve titizlikle test etti.Sonuç, uzun ömürlü ve astarsız stabilite özelliği ekleyen hızlı yapışan bir yapıştırıcıydı.Tıbbi bant bir yıla kadar saklanabiliyor ve bu da cihaz üreticilerine tasarım sürecinde daha fazla esneklik sağlıyor.

DEVAMINI OKU: Dijital Dönüşüm: Farklı Şirketler, Ortak Stratejiler

Sherman, "Triatloncuları, haltercileri ve yüzücüleri test ettik" dedi."28 günün sonunda sensörler yerine yerleştirildi ve hızlı çalıştığımız için tüm ekip adına çok mutlu oldum.Çok çalışıyoruz ve hastalarımızın hedefi için çalışıyoruz.”

3M standına katılanlar, diğer 3M ürün tanıtımlarının yanı sıra tıbbi bandı da deneme fırsatı buldu.

3M, MD&M West 2023

Fdy İplik Ekipmanları MD&M West 2023, 7-9 Şubat 2023 tarihleri ​​arasında Anaheim, Kaliforniya'daki Anaheim Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.